Gadehunde på Bali

Nytår 2016: Hver måned redder BARC mellem 50 og 100 dyr fra forfærdelige lidelser og død på Bali. De samarbejder med dyrlæger, der arbejder så billigt som overhovedet muligt for dem, men de har stadig store udgifter til dyrlæge og medicin. Derudover skal hundene jo også have mad, så BARC har hårdt brug for penge. Klik på nedenstående link og se deres egne video-optagelser af nogle af redningerne. 

Højreklik her og vælg Åbn i nyt faneblad

27/9-2016: Vi har modtaget nedenstående mail fra BARC. Der er stadig brug for hjælp.

A BIG THANK-YOU TO ALL WHO DONATED TO OUR SUNSET BILL...

dog-header.jpg

We have paid off the outstanding balance & even had a bit spare to now be in CREDIT! This situation will not last long - we take in between 50-100 sick dogs every month, some in such dire condition that they need immediate care at Sunset.You can read some of their stories below.
Please sign up now to be a monthly supporter - so we can continue to help the poor neglected dogs of Bali.

SIGN UP TO SPONSOR NOW

dog-goldie.png
Saving Goldie
Goldie the adult Labrador, dumped on the streets of Bali. Thrown in a hole in the pavement, she survived in a storm water drain for almost a month before she was rescued. When BARC found her she weighed just 9kg. Goldie is now well on the way to recovery but her vet bill was HUGE, she needed tests, surgery, treatments and support during her slow recovery.


dog-harriet.png
Healing Harriet
Harriet was still just a young pup when she was found alone with terrible maggot infested wounds. She was too weak to stand and she required urgent medical care.
dog-red.png
Rescuing Red
Staggering the street with a huge maggot infested wound, Red had given up on life and was just moments away from being hit by a truck when BARC rescued him. Red needed surgeries, ongoing hospitalization and care during his recovery.


dog-coklat.png
Curing Coklat
Coklat is a young male street dog who was found covered in ticks, thin and weak. He needs one month of treatment at Sunset vet to beat his blood parasite. Even at 50% that is a lot of vet care.
dog-putih.png
Healing Putih
Putih was staggering the streets of Ubud with a large open wound on his head. The wound is infected and completely fly blown. He was in pain and the maggots are causing great discomfort. Putih also recived vet care at Sunset Vet.


dog-basil.png
Making Basil Better
Basil was eating from a pile of burning rubbish on the side of a busy street in Ubud when BARC passed by on the way to another rescue. He is now safe at BARC and recovering, he also received treatment form Sunset Vets.

27/1-2016: Vi har modtaget nedenstående mail fra BARC.

Se videoen – den er ikke for sarte sjæle, men siger ALT om, hvad et lille bidrag kan gøre:

The difference YOU made in 2015:

BARC Rescued over 700 animals in 2015.

This video features just 15 of those amazing stories.
If you ever wonder what we spend your money on - this video answers that question!

So from the 350+ animals in our care & the entire BARC support crew - we say THANK YOU!
November 2015: Vi støtter stadig BARC. Der er knap så mange gadehunde på Bali nu. Myndighederne har jo med hård hånd myrdet alle de hunde de kunne få fingre i, hvad enten de havde rabies eller ej. Der er dog også - blandt andet takket være BARC's store arbejde - sket en meget positiv udvikling i balinesernes måde at anskue hundene på. Der er nu rigtig mange balinesere, der har taget en vaccineret hund til sig og givet den et hjem . Der er dog stadig lang vej endnu, og BARC har rigtig mange hunde gående, der håber på at få et godt hjem.

 

April 2011: Vi har adopteret disse 2 skønne piger!

Tracey blev fundet bevidstløs i midterrabatten på en trafikeret vej for 2 år siden. Hun blev fundet af Linda Buller, som tog hende med på klinikken, hvor dyrlægen fik lappet hende sammen. Man mener, at hun har en mindre hjerneskade, da hun blev kastet med hovedet først ned i asfalten, da hun blev kørt over. Hun er ekstremt nervøs og mistroisk over for mennesker hun ikke kender, og har hårdt brug for faste rutiner. Hun har knyttet sig stærkt til en af plejerne på B.A.R.C., så der skal hun have lov at blive.

Nina blev fundet som en 8 uger gammel hvalp, der kæmpede hun for at overleve. Hun er født med kun 3 ben og havde en voldsom hudsygdom. Hun blev fundet sammen med en flok af hendes søskende, men lille Nina var den eneste, der overlevede. Hun er en rigtig fighter.

Tracy BARCNina BARC

En del af de hunde, der kommer ind på B.A.R.C. er uegnede til at blive adopteret ud til familier p.g.a. enten psykiske problemer, hudlidelser der kræver for meget pleje til almindelige mennesker eller andre ting. Disse hunde får lov at leve deres liv hos B.A.R.C.

Her har man derfor efterhånden fået voldsom pladsmangel og forsøger nu desperat at skaffe USD 5.000 til at købe et stykke jord, hvor hundene kan leve et trygt liv. Det koster jo også penge at holde disse hunde, så derfor kan man fjernadoptere disse hunde. Prisen varierer fra hund til hund alt efter, hvor plejekrævende hunden er.

Vi har adopteret Tracey og Nina, der hver koster AUD (australske dollars) 20 pr. måned - svarende p.t. til ca. kr. 110 pr. måned pr. hund. Vi har fået disse fine bekræftelser på vores adoption:

BARC Adoptions Certifikat

BARC Aboptions Certifikat Tracey

BARC Adoptions Certifikat Nina

Du kan evt. klikke på linket længere nede til B.A.R.C.'s hjemmeside, og se de hunde, du kan adoptere, og hvad de koster.

 

--------------    0     --------------

 

Marts 2011: Myndighederne på Bali har systematisk forgiftet hunde med strykning gennem det sidste år. Nu er de så småt ved at åbne op for at begynde at vaccinere hundene i stedet. Der er dog stadig hårdt brug for hjælp, da der stadig er adskillige hundredetusinder hjemløse hunde på et område på størrelse med Sjælland.

 

 --------------  0  --------------

 

For ca. et år siden:

Seneste nyt om hundenes situation på Bali:  Der er et udbrud af hundegalskab på øen. Myndighederne har ingen politik for udryddelse af sygdommen. Deres løsning består i at dræbe alle de ejerløse hunde, de kan finde. På stranden i Sanur (som er det næststørste turist-område på øen) dukkede politiet pludselig op og begyndte at dræbe alle løse hunde i området for øjnene af de rædselsslagne turister. Én hund undslap ved at blive gemt under en stol med et håndklæde over. Én hund undslap ved at en hollandsk turist greb fat i den og fastholdt overfor politiet, at det var hendes hund. Disse 2 hunde er nu hos Bali Dog Shelter - resten af hundene på stranden den dag blev dræbt!

Bali Dog Shelter vaccinerer alle de hunde, de kommer i berøring med for hundegalskab og mærker dem. Vaccine til én hund koster DKK 20, så de har desperat brug for penge lige nu.-----     0     -----

 

HISTORIEN OM HUNDENE PÅ BALI:

På Bali har man ikke haft tradition for at holde hunde og katte som husdyr på samme måde, som vi gør i Danmark.

Kattene klarer sig rimeligt med at fange mus o.l. De ser lidt magre ud i forhold til en dansk huskat, men ellers ser de som regel forholdsvis sunde ud på nær en medfødt defekt, der stammer fra generationers indavl. De fleste katte på Bali har en deform hale, der dels kun er 1/3 eller 1/2 længde af en normal hale og dels ender i en form for klump. De holder ofte til omkring restauranter og ser ikke ud til at lide nogen virkelig nød. Enkelte katte får dog også glæde af Bali Dog Shelter, der hjælper alle dyr i nød.

De herreløse hunde på Bali - som der er ca. 1/2 million af - derimod har virkelig dårlige vilkår. De roder i skraldespande for at finde mad, og de ligger og sover på fortove og i vejkanter. De løber frit omkring i vejkanterne for ikke at sige midt på kørebanerne. Synet af en død, overkørt hund på vejen hører til dagens orden. 

  

Denne hund er i noget bedre stand end så mange af dens fæller, men dens sovested er ikke at misunde.


Mange af dem er blevet kørt over på et tidspunkt, så de halter eller er 3-benede. De flester af dem har voldsomme hudproblemer p.g.a deres ringe føde. De har næsten ingen pels, og deres hud er rød, irriteret og ligefrem med sår.

    

 

Der er mange 3-benede hunde på Bali.

Et syn, jeg ikke kan glemme, er 3 småbitte bedårende hundehvalpe, der løb frit omkring mellem bilerne på en trafikeret parkeringsplads foran et stort marked. Hvor længe får de lov at leve?

Af og til udbryder der hundegalskab blandt dem. Da vi var der, så vi på tv, hvordan de lokkede hundene i disse områder til ved at lægge forgiftet kød ud til dem. Giften, de bruger, er stryknin, som giver hundene en forfærdelig, smertefuld død.

Når alt dette er sagt, skal det også med, at det jo ikke er fordi balineserne er onde. De har bare ikke samme forhold til dyrene, som vi har. Det ligger dem fjernt at opfatte hundene som væsener, der har behov for mad og ordnede forhold. Der findes også folk på Bali, der enten selv spiser hundekød eller fanger hunde og sender dem til f.eks. Java til slagtning, så de kan blive tilberedt på restauranter!

De er dog også langsomt ved at ændre holdning. F.eks. kørte vi med en mand, der fortalte, at han var kommet til at køre en hundehvalp over med sin bil. Han samlede hunden op og tog den med til en dyrlæge for at få den aflivet. Da dyrlægen sagde, at det var synd at aflive hunden, der godt kunne blive helt rask igen, endte det med, at manden beholdt hunden og ofrede de penge, det krævede til dyrlægen til trods for, at han ikke ligefrem var velhavende. Han er nu rigtig glad for sin hund.

Som hunde-elsker og ejer af 4 forkælede hunde påvirkes man af de forskellige daglige hunde-oplevelser på øen. Da vi passerede en stor bygning med skiltet Bali Adoption Rehab Center / Bali Dog Shelter, måtte vi bare ind og høre, hvad de egentligt lavede.

 

Her er solstråle-historien:

Bali Dog Shelter blev startet for ca. 10 år siden af en australsk kvinde - en kunstmaler ved navn Linda Buller. Hun er efterhånden blevet kendt som The Dog Lady of Bali. Bali Dog Shelter lever udelukkende af donationer. De har 2 dyrlæger ansat, som også arbejder med akupunktur og traditionelle kinesiske lægetraditioner. Derudover arbejder der en hel del frivillige både fra Australien og Bali.

Da vi var der, havde de ca. 60-70 hunde gående i forskellige afdelinger alt efter, hvor vilde eller hvor syge de var. Heraf var 20-30 af dem hvalpe. Dyrlægen, som viste os rundt, kunne med glæde fortælle, at samtlige hvalpe havde fået nyt hjem, som de skulle flytte til, så snart de var raske nok. Mange af hundene havde "trøje" på til beskyttelse af deres irriterede næsten nøgne hud. Dyrlægen viste os den store forskel på hunde, der lige var kommet ind, og hunde som de havde haft i pleje i 1-2 uger, og som var begyndt at få en normal omend spæd pels igen. Nogle af hvalpene havde ligefrem deforme ben p.g.a. fejlernæring, men dyrlægen sagde, at det kunne rette sig, når de fik ordentlig føde.

   

  Her ser man, hvordan hundene ser ud, når de kommer til B.A.R.C.      -     og når de har fået hjælp !

Dyrlægerne steriliserer/kastrerer også alle hundene. Dette har bevirket, at i løbet af de sidste ca. 10 år er antallet af gadehunde på Bali faldet fra 1 million til nu 1/2 million. Det er svimlende tal - især når man tænker på, at Bali ca. er på størrelse med Sjælland.

 

  

Vi kom ind i et rum, hvor der var en hund, der var fuldstændig lam i bagkroppen efter at være blevet kørt over. De fremviste nogle eksperimenter, de havde lavet med at bygge en lille vogn til hunden, så den kunne have bagkroppen på trækvognen og komme lidt omkring på den måde. Det virkede dog ikke så godt. Sidenhen har han fået en bedre vogn. Her er Jacko og hans nye vogn:

 Jacko BARC

Rygterne om Bali Dog Shelter har bredt sig ud over øen, og de hører efterhånden ofte lyden af biler, der kortvarigt standser op lige i nærheden, hvorefter de kort tid efter finder et kuld hvalpe. Hvalpene kommer af og til ligefrem selv spadserende ind hos Bali Dog Shelter.
For nogle af donationerne har de været i stand til at købe denne bil. Nu kan de også køre ud på øen og hente/ hjælpe hunde.

Der er mange hunde, der får et godt liv takket være Bali Dog Shelter. Der er dog stadig mange gange flere hunde på Bali, der lever et hårdt liv og som også trænger til hjælp.
Bali Dog Shelter lever som sagt udelukkende af donationer. Det koster dem kr. 2 om dagen at holde 1 hund med mad, bestående af kogt ris, grønsager og kød - primært kylling
Vi har tabt vores hjerte til denne sag. Vi har derfor besluttet, at for hver ordre over kr. 50,- + moms Exotictrade ekspederer, giver vi kr. 2 til Bali Dog Shelter, hvilket dækker mad til 1 hund i 1 dag.

Denne hvalp var lige kommet ind og havde endnu ikke fået et hjem.
Den var meget tæt på at komme med hjem til Danmark


Du kan læse mere og evt. give en donation direkte på www.freewebs.com/balidogs 
Du kan også klikke på 2 nedenstående videoer fra YouTube, som er interviews med stifteren Linda Buller.

Har du fået lyst til at give et lille bidrag evt. sammen med en ordre til os, kan du også klikke på "Donation til Balis gadehunde" nederst i vores varegrupper og give et bidrag. Så videresender vi beløbet sammen med vort eget bidrag.

1000 tak for at du læste dette.

Produkt tilføjet for at sammenligne.